Over ons

Vandaag de dag is Lanphen een bekende naam op industrieterrein De Harselaar en daarbuiten. Lanphen B.V. is een veelzijdig bedrijf in recyclingmachines waarbij maatwerk de norm is. Lanphen BV is ook een handelsonderneming waarin een breed spectrum grotendeels recycling-gerelateerde machines wordt aangebonden. Dat veelzijdige aanbod is terug te vinden in de verschillende product-categorieën op deze website.

De belangrijkste expertise en ervaring van Lanphen B.V. bevindt zich op het gebied van:
-Constructie, reparatie en verbetering van zware recyclingmachines,
-Opbouw, opstelling en verbetering van recyclinginstallaties
-Staalconstructies op maat

Geen project is hetzelfde bij Lanphen B.V. Personeel blijft iedere dag uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor de soms onalledaagse uitdagingen waarmee onze klanten ons weten te vinden. Lanphen BV is een flexibel bedrijf waarin maatwerk eerder regel is dan uitzondering. Zo zetten wij ons in om tot doordachte, duurzame en creatieve oplossingen te komen voor onze klanten die ons al jaren vertrouwen.


Lanphen toen: Van Blaricum naar Barneveld:

Begin jaren 60 begon Peter Lanphen met zijn vrouw Jopie Lanphen – van den Berg, een loon-bedrijf in Blaricum. Vanuit Blaricum werd door hen een bedrijf opgezet dat zich richtte op agrarische dienstverlening en grondverzet in brede zin. Aan de Meentweg in Blaricum werden midden in het dorp een loods gebouwd en werden en aan (boeren)bedrijven in de regio diverse diensten verleend.Door nieuwe zakelijke contacten zag Peter Lanphen nieuwe kansen, en werd het bedrijf steeds meer toegespitst op de handel en de productie van recycling machines. Vanuit Blaricum verhuisde Firma Lanphen in 1980 daarbij naar Barneveld. Op een nieuw industrieterrein – de Harsselaar – werd meer ruimte gevonden en kon Firma de productiecapaciteit verder opschalen.

Na het overlijden van Peter in 1995, is het bedrijf overgenomen door de jongste zoon (en naamgenoot) van Peter Lanphen. Deze Peter Lanphen is nu de directeur van een onderneming dat onvermindert doorgaat als familiebedrijf.